Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Waarom maakt CSW gebruik van een online webshop?

Regelgeving van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt dat CSW u niet kan verplichten de aanvullende studiegebonden zaken (zoals excursies en faciliteiten) af te nemen. Echter, de gevraagde bijdragen in de kosten zijn onmisbaar om uw zoon/dochter een compleet lesprogramma te kunnen aanbieden.

CSW adviseert u daarom om de gevraagde producten wel te bestellen zodat uw zoon/dochter met de juiste middelen aan het nieuwe schooljaar begint en aan alle activiteiten kan deelnemen.

Om u op een goede manier van dienst te zijn, hebben wij gekozen voor een online webshop.

Wat is Smart2Scool?

CSW gaat met ingang van schooljaar 17/18 een samenwerkingsverband aan met Smart2Scool. Smart2Scool richt voor CSW een aparte webshop in, waar de iPad, iPadhoes en eventuele verzekering besteld kan worden.

Nieuw in deze constructie is dat ouders/verzorger eigenaar worden van de iPad:

  • bij betaling in 1 keer zijn de ouders/verzorgers direct eigenaar
  • bij betaling in termijnen zijn ouders/verzorgers pas eigenaar na betaling van de laatste termijn.


Waarom aankopen via Smart2Scool?

Voor een optimale ondersteuning van het onderwijsproces beheert CSW de iPads van de leerlingen in onze MDM (mobile device management) omgeving. Via dit MDM  worden op de leerlingen iPads onder andere profielen voor de wifi netwerken en Zuludesk voor ouders en docenten ingesteld, maar ook apps (voor)geïnstalleerd. Daarnaast kunnen wij via dit MDM sneller en beter ondersteuning bieden bij eventuele problemen met de iPad.

Een voorwaarde om dit te kunnen doen is dat de iPads voorzien zijn van een zogenaamd DEP profiel van Apple. (DEP=Device Enrollment Program). DEP wordt alleen geïnstalleerd op iPads die geleverd worden door en aan organisaties die daarvoor toestemming hebben gekregen, zoals CSW en Smart2Scool.

Particuliere consumenten kunnen GEEN iPad met "DEP" aanschaffen. Dit is ook de reden dat wij NIET kunnen toestaan dat leerlingen een zelf aangeschafte iPad meenemen naar school. Om het aanbod van smart2scool aantrekkelijk en concurrerend te maken berekent CSW de gerealiseerde inkoopkortingen op de iPad, verzekering en hoes volledig door aan de ouders/leerling. Hierdoor bieden wij u absoluut een scherpe prijs.


LET OP:

Leerlingen waarvan de iPad uit de huidige leaseconstructie loopt, gebruiken nu een iPad Air 1 16GB. Het device wordt ingenomen in de eerste 2 weken van september. De mogelijkheid om te bestellen via de webshop van Smart2Scool wordt ouders/verzorgers van deze leerlingen vanaf begin september aangeboden. Hierover wordt u nog nader geïnformeerd.

Ouders/verzorgers van leerlingen die in schooljaar 2017-2018 in een HAVO 4, MAVO 3/4-klas of in een vmbo-bk3/4-klas worden geplaatst én nu een iPad Air 1 16GB gebruiken, ontvangen ook nog via CSWinkel een aanbod om de iPad Air 1 16GB over te nemen voor € 119,79. Daarnaast kunnen de ouders/verzorgers van hiervoor genoemde leerlingen ook een nieuwe iPad aanschaffen via de webshop van Smart2Scool.


U kunt de webshop van Smart2Scool bereiken via deze link: ga naar Smart2Scool

Account

Hoe moet ik inloggen?

Om te kunnen bestellen via CSWinkel heeft u de inloggegevens van uw zoon/dochter nodig: het leerlingnummer en het bijbehorende wachtwoord. Nadat u heeft ingelogd verschijnt de naam van uw zoon/dochter en de gegevens van de opleiding in de rechterkolom. De inlogggevens van uw zoon/dochter ontvangt u per post.

Indien u meerdere kinderen op CSW heeft, dan moet u per kind apart inloggen en bestellen.

Ik ben mijn inloggevens kwijt. Wat moet ik nu doen?

De inloggegevens kunt u opvragen door onderstaande gegevens te sturen naar cswinkel@cswalcheren.nl

 

  1. Naam leerling
  2. Adres
  3. Postcode
  4. Woonplaats
  5. Telefoonnummer

 

Na verificatie ontvangt u de inloggegevens uitsluitend per post op uw huisadres.

Bestelling en levering

Hoe plaats ik een bestelling via CSWinkel?

Inloggen

Om te kunnen bestellen via CSWinkelheeft u de inloggegevens van uw zoon/dochter nodig: het leerlingnummer en het bijbehorende wachtwoord. Deze vult u in in het groene invulscherm. Nadat u heeft ingelogd verschijnt de naam van uw zoon/dochter en de gegevens van de opleiding in de rechterkolom (indien u meerdere kinderen op CSW heeft, dan moet u per kind apart inloggen en bestellen).

 

Om te beginnen met uw bestelling klikt u op de knop 'Direct bestellen'. Vervolgens doorloopt u 4 stappen.

 

Stap 1: Productkeuze

CSWinkel toont u alleen de producten die van toepassing zijn voor uw zoon/dochter. U hoeft dus niet zelf te zoeken. De meeste producten staan al standaard aangevinkt. Eventueel kunt u een product uitvinken als u deze niet wilt bestellen.

 

Stap 2: Uw gegevens

Vul vervolgens uw (contact)gegevens in. CSW respecteert de privacy van alle gebruikers van de webshop en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

 

Stap 3: Betaalkeuze

Indien de bestelling minder dan € 75,- bedraagt, dient u in één keer te betalen. Indien de bestelling in totaal gelijk of groter is dan € 75,-, kunt u kiezen voor betaling in termijnen.

 

Stap 4: Controle

Controleer uw bestelling en uw gegevens. Als uw bestelling en gegevens correct zijn, klikt u op ‘Betalen’. Voor de betaling van uw bestelling maken wij gebruik van iDEAL. Bij deze betaalmethode kunt u direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met uw eigen bank. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Na betaling ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Welke producten kan ik bestellen via CSWinkel?

Vrijwillige ouderbijdrage

De school vraagt jaarlijks aan de ouders/verzorgers een bijdrage. Deze bijdrage is bedoeld om kosten te dekken van activiteiten waarvoor CSW geen bekostiging krijgt van de overheid. Het gaat om activiteiten die geheel ten goede komen aan de leerlingen, zoals een ongevallenverzekering, een interne schaderegeling, gebruik van de mediatheek en culturele activiteiten. 

De hoogte van de vrijwillige ouderbijdrage is, in overleg en met instemming van de oudergeleding van de MR, vastgesteld op € 30,00

 

Studiegebonden producten

Studiegebonden producten zijn bijvoorbeeld: een sportshirt, printbudget, een veiligheidsbril, de huur van een kluisje en tekenmateriaal. Het gaat om studiegebonden zaken en faciliteiten welke voor leerlingen onmisbaar zijn. Deze zorgen ervoor dat lessen optimaal gevolgd kunnen worden. Deze studiegebonden zaken en faciliteiten zijn voor rekening van de ouder(s)/verzorger(s). Het aanschaffen van deze producten is niet verplicht, wij adviseren u echter om deze producten wel te bestellen zodat uw zoon/dochter met de juiste middelen aan het nieuwe schooljaar begint.

 

Onder studiegebonden producten vallen ook de excursies en reizen. CSW vindt excursies en reizen van groot belang voor een compleet onderwijsaanbod voor onze leerlingen. Excursies en reizen zijn voor rekening van de ouder(s)/verzorger(s). Excursies en reizen zijn niet verplicht. Indien u niet wilt bijdragen, betekent dit dat uw zoon/dochter niet aan de betreffende activiteit kan meedoen. Er wordt dan een alternatief programma op school gevolgd.

 

Producten bij keuzevakken

In het algemeen vallen hieronder: excursies en reizen, behorende bij een keuzevak. Bijvoorbeeld een excursie naar Blijdorp voor het vak biologie. Ook hier geldt dat excursies en reizen niet verplicht zijn. Indien u niet wilt bijdragen, betekent dit dat uw zoon/dochter niet aan deze activiteit kan meedoen. Er wordt dan een alternatief programma op school gevolgd.

Waarom kan ik leermiddelen niet bestellen via CSWinkel?

CSW heeft ervoor gekozen om leermiddelen, zoals een woordenboek, atlas of rekenmachine, niet te leveren. Wij willen u echter wel van dienst zijn door een lijst met benodigdheden voor uw zoon/dochter op te nemen in het overzicht (stap 1: Productkeuze). Deze lijst dient als een ‘boodschappenlijstje’. U bent vrij in de keuze waar u de benodigdheden aanschaft.

Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

Bestelde artikelen worden in de klas overhandigd aan uw zoon/dochter.

Betalen

Op welke manier kan ik betalen bij CSWinkel?

Voor de betaling van uw bestelling maken wij gebruik van iDEAL. Bij deze betaalmethode kunt u direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met uw eigen bank. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Na betaling ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Waar vind ik informatie over mijn bestellingen en betalingen?

Via de link ‘Bestelgeschiedenis’ in de rechterkolom van het scherm gaat u naar een overzicht van al uw bestellingen. In dit overzicht wordt aangegeven welke bestellingen al zijn betaald en voor welke bestellingen er nog een betaaltermijn of betaaltermijnen moet(en) worden voldaan.

Waarom heb ik een betalingsherinnering ontvangen?

Wanneer u een betalingsherinnering heeft gekregen, dan hebben wij voor de bestelling (deels) nog geen betaling van u ontvangen. U krijgt alleen een betalingsherinnering wanneer u kiest voor betaling in termijnen. Als de tweede of derde termijn nadert, ontvangt u van ons een herinnering per e-mail. Dit is een geautomatiseerd proces.

Terug naar boven